»

Tuesday, January 19, 2010

Learn from the experience





Bidan terjun. Sejujurnya, aku tak pernah ada rasa minat untuk mendalami teater. Aku lebih cenderung kepada tarian sebab lagi fun, tak stress & lebih senang. Sengih atas pentas, goyang je macam mana pun. Tapi untuk Mpkp semester ini, PAC menggabungkan 3 elemen terus untuk dipersembahkan. Aku tak offer diri pun jadi PGL, but diorang yang request. Seriously, teater ni bukan mudah. Bukan tercegat atas stage and cakap macam mana kau nak cakap. Semua benda pun diambil kira. Suara, intonasi, memek muka, perasaan menghayati watak, "in character" kata orang. Susah gila. Lebih lagi macam aku yang gelak tak habis-habis. Tiba-tiba ada scene sedih, kecewa segala. Penat kene basuh dengan Tuan director. Buat muka sedih. Jangan gelak, jangan senyum. Tak sedih pun? Tak marah pun? Heh Garang macam ajar budak kesatria jugak dia. Hee


But I'm satisfied with the performance last night. Semua pun bagus. Tarian havoc seyh, nyanyian. sedaaap Been practising for only 1 week je, but success la semua kan? Semua pun kecut perut sebelum perform. Hang tuah pun dan dan la senak perut segala. Haha. Aku? Lagi laaaa risau. Skrip intonasi. Eventho dalam seminggu latihan ni agak tense, but bila perform tu all the tense semua hilang. And bila dengar crowded jerit-jerit. Feeling-feeling IB konon. Taknak la dah cakap banyak. Just wait for the picture to be upload. Internet macam haram gampang lah seminggu ni. Semua pun slow. So, if anyone yang tak sabar nak tengok segala scene kontroversi Hang Tuah dan Puteri Gunung Ledang, visit lah facebook album (: