»

Saturday, February 21, 2009

Tahukah anda?

Alkisah. Seorang gadis mahu melempang sekor-sekor muka bukan haiwan. Ye, bukan haiwan tapi penjodoh bilangan yang digunakan oleh beliau adalah seekor.Mungkin die terus lompat masuk Uitm, tak belajar kat sekolah dulu. So, tak pernah belajar tentang penjodoh bilangan. Ape-ape pun die dimaafkan. Sungguh sunti rupa parasmu itu, tapi tak sesunti bahasa yang digunakan.

Since aku mempunyai 2 test hari ni, malam sebelumnya tentulah aku dan roommates merangkap classmates aku menelaah segala apa yang patut. Secara tak langsung kitorang pun menelaah sekali ape yang takde dalam silibus exam. Aktiviti melepaskan tekanan dan stress sebenarnya. Seperti biasa, melalak menyanyi tu memang rutin aku. Suara aku sedap ke, tak ke, kesah pulak aku kan? Haha. 2 roommate aku yang lain buat hal masing-masing but still memekak-mekak seperti aku. Perempuan, mane boleh lari dari G-O-S-S-I-P. Bile sampai ke tahap klimaks cerita, sure la masing-masing akan mengeluarkan anak tekak masing-masing atau dalam erti kata lain, menjerit. Walaupun jam menunjukkan pukul 11 malam (silent hour). I admit, salah kitorang gak kot sebab buat bising malam-malam kan. Tapi kesah pulak aku?

AKu dapat satu mesej dari kawan rapat tanyekan “ecah, bilik ko tengah bising-bising ke sekarang ni?” Dengang tanpa segan silunye aku cakap “ha ah. Tengah memekak-mekak.” Lepas tu, die pun cerita la tentang status myspace si gadis sunti.

Eleh! Tak puas hati meh datang sini talk dengan aku. Setakat main cakap belakang baik tak payah kan? Bilik aku, suke hati aku la nak bising ke ape. Kalau kau sakit jiwa dengar and tak tahan sangat, you may go. Takde sape nak tahan kau kat wing ni. Next sem apply tukar bilik ok? Budak bilik aku memang semua jenis bising dan hoohaa-hoohaa. Kitorang happy, kitorang punye suke nak buat ape. Nak terbalik kan bilik ni pun kitorang punye pasal. Terima kasih.

Tahukah anda bahawa saya sedikit pun tak kan amik peduli tentang ape juga persepsi anda tentang saya. Kecoh ke, bising ke, tak reti respect orang ke. Kesah pulak aku kan? Kalau nak diri anda di hormati, learn to respect other people’s first. Btw, sila sorokkan sikap “busybody” anda dibawah tudung besar yang menutupi kepala itu. Tak payah sibuk pasal orang boleh tak? I am the way I am. Got the problem with that? Take your ass off farkx!!

//matahari//

0 complain(s):