»

Sunday, February 22, 2009

Sunshine, early in a morning

Hari ahad, selalunya aku lah orang yang terakhir akan bangun. Tapi disebabkan semangat aku yang sangat berkobar hari ni, aku bangun pukul 8 pagi semata-mata nak pergi tengok match rugby. Kali ni aku terkeluar dari sokongan sebab aku sokong Uitm Melaka yang kalah 2 game hari ni. Bad luck lah kot Segamat ni untuk diorang. Well, since abang sepupu aku main untuk team Uitm Melaka, so family come first la kan. ;)

Bangun tak macam awal just untuk tengok match diorang pagi ni pulak kan. Dengan semangat yang kental kononnye nak tengok match aki (dikenali sebagai cokie di Melaka) tapi aku sampai a bit late since nak tunggu roommates aku siap. Dah almost half game baru aku sampai. But aku sempat tengok 2nd match diroang. Okea la tuh.
Mungkin match kali ni adalah reunion untuk aku berjumpa dengan kawan-kawan lama aku balik kot. Walaupun tak ramai, ada jugak lah 3-4 orang kawan-kawan yang aku jumpe. Either yang kenal mase kat teknik or Kuantan.
P/s for jojo :
Dear jojo,
Aku jumpe alip pujaan ko dulu! Die main rugby untuk Politeknik die. So, aku berharap ko tak jealous dengan aku.
Sekian.
matahari//
Duduk kat padang tu until 1am kot. After last game Uitm Melaka, diorang pun nak blah lepas tu la baru nak lunch. Btw, thanks Bagang for the burger daging. I know you're not reading this but padan muka you lapar after that. hee Nak campak I dari tingkat 18? Come and get me! I campak you dulu dari blok kasturi tuh. haha Ouh, Bagang is my cousin's friend actually. Ade dikalangan mereka tu agak peramah jugak orangnya. Meet new friend? Er, boleh la. New friends and old friends jugak.
Cerita agak menarik untuk pagi tersebut. Kitorang dah register name untuk seminar communication skill. Since aku dah plan nak tengok match rugby for sure la aku tak pergi seminar tu kan? And as a conclusion, semua kawan aku yang register name pun tak pergi. Sangat la riuh pagi-pagi bile lecturer yang incharge Seminar tu call kitorang serang demi sorang untuk tanye kenapa tak pergi seminar. Pagi-pagi dah kene bebel memang la seronok kan. Masing-masing dengan alasan masing-masing and lastly, 2 of my friend je yang pergi. Both tu memang budak belajar, no wonder la rajin kan. Luckily lecturer tu tak call aku since die tertukar aku and isma.
Btw, lari topik sekejap. Kenapa tah, semenjak dua menjak ni aku dah susah untuk tidur petang. Kalau dulu jangan cerita la, aku la queen of sleeping dalam bilik tu. Pantang ade mase terluang sikit mesti aku tidur. What's wrong with me? ~.~