»

Wednesday, August 13, 2008

Stalker

Jojo: echa, aku de gak bace kat blog kp pasal plan nk kite 6 orang g genting nanti. huhu sorry stalk blog ko. aku jadi stalker jap.
Echa: Stalker? Mane de istilah stalker untuk orang yang baca blog.

Its true right? Blog stalker. Dont you think it's totally nonsense. Yelah, Name pon blog. Blog stalker is anonymous yang baca blog tanpa kebenaran la kan? and maybe die check2 all the things dalam blog tuh. But, it's not the "stalker" fault la kan? Da tau xnak bagi orang bace blog, dalam kata lain stalk la kan, make it private la. Tak payah buat public blog macam blogspot ni. Dah name pon blog yang di post di internet, sure la sape-sape je yang online yang terjumpa blog tu akan baca. STUPIDOS la. Make it private, invite only people yang Kau nak je. Senang kan? Or susah sangat, tanak orang lua bace or sape-sape bace tak payah buat blog. Tulis sume dalam diari yang ade kunci tu, sorok bawah bantal. Senang. Takde sape-sape yang nak stalk kan kisah hidup kau. Tak kesah la, kisah dalam kain ke, lua kain ke,celah-celah kain ke. Blogspot. Ape sangat la pon yang boleh distalk. Lain la kalau macam myspace tuh. Itu pon kire stalk ke kalau kite view page orang and tengok pic ke, bace about me ke ape? Then, xpayah buat myspace kalau rase tak nak orang tengok, tanak orang bace. Buat website sendiri yang just rakan-rakan kau je boley add or bukak. Hello, internet ni bukan la tempat untuk menyimpan bahan-bahan secret aku rase. Buat public blog. Then bile orang bukak or bace kau cakap diorang tu stalker. Tapi kepada sape-sape yang mengalu-alukan blognye dibaca tu terima kasih k :). Cume, sometimes tak paham dengan manusia ni. Tanak orang tau, tanak orang sebok. Tapi kau sendiri canang cerita kau tu satu dunia. Dunia okea. Bukan Malaysia. Internet ni bukan susah pon nak cari. Type je ape kau nak. Search. Sume keluar. Yang elok, yang tak elok. Betul x? Jadi, ape masalahnye istilah stalker-stalker ni? Public blog adalah untuk Public bace. Taknak Public bace, Make it to Private blog. Or tak pon, macam aku cakap tadi, tulis dalam diari, kunci, sorok bawah bantal. Betul tak? I dont know either people who said "someone has stalk my blog, or page" is a rational person or not. Taknak oarang lain bace, tapi macam menjemput orang lain bace. I know not all will agree with me on this. But, u have a very good brain ryte? Then think bout it sendiri.

0 complain(s):